DIY: Tie dye denim vest.

By | 14:40 7 comments
Ik vind al die spijkerjasjes zo leuk, en omdat ik al eerder een spijkerjasje gebleekt had besloot ik ook om zelf een spijkervestje te maken en te bleken! Erg leuk om te doen en het resultaat is ook heel leuk. Ik ga hier in stappen uitleggen hoe ik het tie dye denim vest heb gemaakt.

 Laten we beginnen met de benodigheden: 
- Een spijkerjasje (deze is van de kringloop voor €1,50, maar misschien heeft je vader of moeder ook nog wel een spijkerjasje liggen, oversized mag)
- Een emmer 
- Één of twee flessen bleek
- Postelastieken
- Rubberen handschoenen

Stap 1:
Knip de mouwen voorzichtig van het jasje af, zorg er dan voor dat je de mouwen recht hebt liggen en netjes afknipt.
 Stap 2:
Bind willekeurig een paar postelastieken rond het jasje, let er wel op dat je er niet één grote prop van maakt, anders blijft het nog veel te donker, wat aan de binnenkant zit bleekt namelijk niet mee. Dus pak een uiteinde van het jasje en begin daar met een prop maken en werk zo het hele jasje af.

Stap 3:
Vul de emmer ongeveer driekwart vul met lauw water en doe daar je bleek bij. Hoe meer bleek je erbij gooit, hoe sneller het proces gaat. Ik ben nogal ongeduldig, dus ik heb er 2 flessen bleek in gegooid, toen heb ik het ongeveer een uur laten bleken. Het is natuurlijk ook maar net hoe bleek je het wilt hebben.
Stap 4:
Doop je spijkerjasje in het bleekwater en hou het een beetje in de gaten, dompel hem zo nu en dan even weer onder, anders blijft er een stukje boven water uitsteken en dat bleekt dan niet mee!

Stap 5: 
Als je denkt dat hij bleek genoeg is kijk dan even onder het elastiek, vind je dat hij nog bleker mag laat hem dan nog even in het bleekwater liggen. Vind je hem zo bleek genoeg? Haal dan alle elastieken eraf en bekijk even of je hem zo goed vind. De mijne was onder nog te donker, dus daar heb ik weer elastieken om heen gebonden en alleen dat gedeelte nog even in het bleekwater gedaan.

Het resultaat:
*Als je de mouwen rafelig wilt hebben dan kun je er even met een mesje over heen gaan.
*Je kunt er ook nog studs op doen om hem nog iets stoerder te maken.

En deze moet ik gewoon even posten, omdat mijn katten dachten dat ik een lekker kleedje voor ze had gekocht!
 Hoe vinden jullie hem geworden?

7 opmerkingen : Leave Your Comments

 1. Echt super leuk! Ik ga het met een spijkerbroek doen denk ik !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Dat ga ik ook nog doen, heb zo'n donkerblauwe 10 euro broek bij H&M besteld!

   Verwijderen
 2. Ahhw. Je katjes! Adorable! En echt leuk gedaan. Het staat ook veel leuker dan normaal blauw :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf, die laatste foto van je katten zijn ook erg leuk! Wat heb je een leuke blog, ik ben je met bloglovin gaan volgen. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Hihi, 2 doerakken zijn het hoor! Ik zal ook even op jouw blog kijken!
   Liefs

   Verwijderen
 4. ik vind hem echt heel gaaf geworden! Hij is precies goed gebleekt, niet te veel maar ook niet te weinig. Echt supermooi! Ga je er nog studs op doen?

  Liefs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, vind hem ook wel goed gelukt!
   Ik doe hier geen studs op, wil later wel nog één maken met gouden studs!
   Liefs

   Verwijderen