Tips, tricks en inpiratie voor je kledingkast!

By | 17:53 28 comments
Het is de droom van bijna iedere vrouw, een inloopkast! Helaas blijft dit voor voor velen een droom. Zelf heb ik hem wel mogen verwezenlijken, mijn inloopkast kun je hier zien. Ik wil jullie toch een paar tricks en tips geven om je kledingkast netjes te ordenen en heb je wel de ruimte voor een inloopkast of misschien een wand over om als kast in te delen maar weinig geld? Dan heb ik ook nog wat tips om budgetproof een kast in elkaar te zetten, dit heb ik namelijk ook gedaan. Eerst wil ik jullie wat inspiratie geven.


 Tips en tricks (budgetproof):
- Gebruik dozen en/of manden! Deze zijn goedkoop te krijgen bij de Action, Kwantum of de Xenos. Ook Ikea heeft leuke dozen voor weinig geld. Persoonlijk vind ik rieten manden erg mooi en netjes staan. Hierin kun je bijvoorbeeld tassen, riemen en sjaals opbergen.
- Gebruik gelijke hangers, ook deze zijn bij de Action of Ikea te krijgen. Dit ziet er gelijk een stuk netter en geordend uit, zelf gebruik ik verschillende, omdat mijn moeder in een kledingzaak werkt en ze zo voor me kan meenemen. Dit wil ik binnenkort nog wel veranderen.
- Kledingrekken! Vaak erg goedkoop en bijvoorbeeld leuk om jassen en blazers aan te hangen. Zelf vind ik het niet ideaal, als je echt veel kleding hebt zou ik niet voor verschillende losse kledingrekken gaan, dit gaat er namelijk vaak weer rommelig uitzien.
- Een boekenkast gebruiken voor je schoenen ziet er erg leuk uit! Ikea heeft goedkope boekenkasten te koop (de Billy collectie is vrij goedkoop). Sla ook de kringloop niet over! Vaak kun je hier bijna voor niks wel kasten op de kop tikken en deze met een likje verf (Action heeft prima verf!) en wat nieuwe knoppen (Xenos) als het kasten of lades heeft leuk opknappen!
- De Expedit collectie van Ikea vind ik persoonlijk ook erg leuk en betaalbaar! Ik gebruik zelf 3 enkele kasten hiervan en hierin liggen mijn spijkerbroeken, rokken, dikke truien en tassen. Ikea heeft ook verschillende dozen en manden die precies in deze kast passen.
- De Besta collectie van Ikea is ook betaalbaar, deze heb ik gebruikt voor het gedeelte onder mijn raam. Officieel is dit voor een tv meubel, maar het zijn allemaal losse stukken!
- Een stevige gordijn roede kun je gebruiken om je kleding aan te hangen en dit zou je bijvoorbeeld kunnen monteren tussen 2 boekenkasten of Expedit kasten (wat ik heb gedaan). Als je 2 boven elkaar doet kan je ook extra kleding kwijt!
- Heb je een la over en wil je graag je sieraden of make up netjes opgeruimd hebben? Haal dan bij bijvoorbeeld de Action of Ikea bestekbakken, plaats deze in je lades en sorteer je sieraden en make-up hierin!

Hopelijk hebben jullie hier iets aan. De meeste tips zijn voor grote kasten en dit heeft natuurlijk niet iedereen! Maar ik hoop toch dat jullie wat inspiratie uit dit artikel hebben kunnen halen.

28 opmerkingen : Leave Your Comments

 1. Heel leuk artikel! Handige tips ook :)
  Ik heb zelf een ingebouwde kast, bespaard ook heel veel ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed geschreven. Weet jij misschien waar je kledingrekken kan krijgen, want nu lijkt me toch wel leuk om een kleintje in mijn kamer te hebben! Liefs, Laura Christy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Uhm, misschien Jysk of Ikea? Wat ook leuk is: een boekeplank kopen en daaronder een stang monteren! Tip is om dan bij gordijnroeden en de bevestigingen daarvan te kijken! Daar heb je meer ruimte van dan van een los kledingrek! Is natuurlijk wel iets meer werk.

   Verwijderen
 3. Dit is echt eyecandy! Verschrikkelijk, wordt er heel hebberig van;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips! Ga zo denk ik even m'n kast opruimen hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk artikel! Zie mijn inloopkast al helemaal voor me. Slaap alleen jammer genoeg op zolder met schuine wanden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh! Nu gaat het echt kriebelen om m'n kamer compleet te verbouwen haha. Erg leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuke tips! kan niet wachten om straks mijn inloopkast te creeeren ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zelf drie kledingrekken en twee schoenenrekken in m'n kamer staan, maar voor die schoenen wil ik eigenlijk planken hebben.
  Helaas lukt dat niet met m'n schuine plafond :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een 5-deurs kast. maar wil het liefst kledingrekken. Maarja ruime tekort haha ;) Love, Marloes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Love the closet organization! Beautiful collection of shoes!

  xoxo,
  Suzie Q
  www.StyleCueBySuzieQ.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke tips!
  zag mijn kledingkast er maar zo geordend uit haha.

  liefs
  http://annikafotografie.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk! Heb wel de ruimte voor een inloopkast, maar ik wist nooit echt precies hoe ik alles moest neerzetten, indelen etc. Bedankt voor de inspiratie! :)

  X marly

  that-fashion-things.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. super leuk om te lezen
  als ik die kasten hierboven zie!
  wauwauwwauw

  New outfit post : London boy
  www.mirfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Handige tips, heel leuk. Ik ben altijd bezig met mijn kast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk artikel! Sowieso een leuke blog, mooi design. :) Ik volg je! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel handig en wat een leuke foto's! xxx wwww.imafashiondisaster.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Handige tips! Mooie inspiratie! Ik wil echt graag een kledingrek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Didi, ik ben zelf in deze webshop geslaagd. Hebben echt heel uiteenlopende rekken. Vooral de witte zijn erg leuk. Samen met de witte kledinghangers echt een plaatje!

   Verwijderen
 18. Oh WOW! I love your wardrobe! Everything is in right place, so nice. Your collection of shoes and bags is amazing xx
  You have a new follower :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuke blog, je hebt er een nieuwe volgster bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super handig. Bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Handig en een erg leuk blog!!...ik heb nog een kledingrek gekocht en ben weer helemaal tevreden! ik heb hem hier gehaald: Kledingrekken

  BeantwoordenVerwijderen
 22. heel erg leuk, dat doen we ook bij styleblb@gmail.com loveit thnkx

  BeantwoordenVerwijderen