How to // Make-up opbergen

By | 14:29 28 comments
Jullie herkennen het vast, zoveel make-up, maar hoe kun je dat nou mooi opbergen? Zelf heb ik een vrij grote stash, al is het vergeleken met andere beautybloggers nog niks. Ik worstel er nog steeds mee hoe ik het het mooist kan opbergen, want het liefst wil ik het in het zicht houden, omdat ik het dan het meest gebruik, maar stiekem ook omdat ik trots ben op mijn stash. Hier wat tips voor het opbergen van je make-up.
 In het zicht
Nu heb ik al mijn make-up in het zicht staan, ik gebruik kleine lades zoals hierboven, ik heb een boekenskast bijna helemaal vol make-up staan. Op een bureau zou het ook heel mooi staan.
Het is ook mooi om twee van die lades op elkaar te stappelen, je kan er van alles in kwijt, ik heb één zo'n kastje met vier lades vol met lippenstift en lipgloss, helaas past alles niet meer dus heb ik een lippenstift houder besteld om er bovenop te zetten. De lades en lippenstift houders kan je vinden op eBay, mijn lades komen bij de Jysk vandaan, maar soms zijn ze ook verkrijgbaar bij de Blokker of Xenos, mijn lippenstift houder heb ik hier besteld! De lades zijn hier verkrijgbaar, maar ik moet zeggen dat ze bij de Jysk sowieso goedkoper zijn!
 Daarnaast gebruik ik nog een make-up organizer van de Ikea, deze kan je in het zicht zetten, maar zou ook in een lade kunnen passen, hier kun je best veel in kwijt! Palettes kun je ernaast opstapelen of misschien passen ze er zelfs wel in, ook heeft de Ikea een hele leuke servethouder waar je een paar palettes in kan doen, deze heb ik zelf ook.
 Als je maar weinig make-up hebt is een kleine make-up organizer ook leuk, deze zijn vaak wel te vinden bij de Action of Xenos, ook als je het meeste opbergt in laden is dit ook erg leuk voor de make-up die je het meeste gebruikt.
In lades
Mocht je je stash niet in het zicht willen hebben dan is het een goed idee om het in lades te bewaren, maar hoe doe je dit nou zonder dat het een zootje wordt? Zoek eerst een goede kast uit, wil je één met diepe lades of juist met ondiepe lades, zelf vind ik deze hele mooi en die wordt ook het meest gebruikt om make-up in op te bergen.
 Ikea heeft ontzettende veel bestekbakken die ook in deze lades passen, perfect voor je stash, want op deze manier kan je alles netjes opbergen. Wat ook heel goed werkt zijn de bakjes waar de Ferrero Rocher chocolaatjes inzitten, maar dan moet je zoveel chocola eten! Ook kun je in eurowinkels ofzo opzoek gaan naar plastic bakken, alleen zijn die moeilijk te vinden.
 Als je van jezelf weet dat je netjes bent dan kan je ook alles netjes er los in leggen, zoals de foto hieronder. Bij mij werkt dit niet en ligt het binnen twee dagen allemaal door elkaar.
 Kwasten opbergen
Dit is heel simpel, ga naar de Action of de Ikea en koop mooi bakjes, als je veel hebt kun je ze er zo inzetten, maar als je ze wilt onderverdelen in bijvoorbeeld gezicht en ogen kun je er iets van steentjes in gooien. De Action heeft deze kleine steentjes wel en deze gebruik ik zelf ook. Koffiebonen geeft ook een leuk effect en op die manier blijven ze ook rechtop staan.
 Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden, ik vind het jammer dat ik nu geen foto's van mijn eigen stash heb, maar mijn vader is ramen in mijn kamer aan het maken (yes, eindelijk licht), dus ik kan nu even geen foto's maken. Als je wel interesse hebt in mijn stash laat het dan even weten, dan maak ik daar ook nog een artikel over!

28 opmerkingen : Leave Your Comments

 1. Leuke tips zeg! Het is idd lastig om het allemaal mooi op te bergen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Zodra mijn ramen erin zitten ga ik ook weer eens lekker aan de slag!

   Verwijderen
 2. Wauw, indrukwekkend haha! Als ik zoveel had zou ik niet weten waar ik alles moest laten. Ik vind die lippenstiften allemaal zo bij elkaar er wel heel mooi uitzien! En die kwasten in die potjes is ook erg leuk (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik zelf de Ikea Alex met 9 lades (toevallig vandaag een artikel over geschreven) & ,kastjes van Yisk & blokker. Die van de Yisk zijn trouwens uit het assortiment gehaald. Maar Xenos heeft ook momenteel soort gelijke kastjes.
  Ben er echt verliefd op <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had het artikel gelezen, zo mooi! Ik kon ze op de site van Yisk al niet vinden, ik wil graag nog één voor erbovenop! Toch nog even verder zoeken!

   Verwijderen
 4. Leuke tips! Ik vind het zelf altijd wel leuk als de dingen die je veel gebruikt in het zicht staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat een make-up!!! Goede tips...ik ga is kijken bij Blokker

  New blogpost: beauty review

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super creatief!! Erg handig tip ook! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou je stash wel willen zien!

  Liefs Apollonia
  http://velvet-goddess.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou een stashartikel ook leuk vinden. Vind het geweldig om te kijken naar andermans spul..
  En dan voornamelijk make-up. Ik bewaar mijn make-up zelf in een kastje van Ikea. Zo'n metalen kantoorkastje met 6 lades. Voor onderverdeling gebruik ik bakjes van de Xenos. Wit plastic, die je aan elkaar kunt maken. Heel handig en overzichtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh die lippenstift opberger is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Om de een of andere reden is dit na een dag bij mij alweer een rotzooi.xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel leuk, die doorzichtige kastjes zijn ook leuk om juwelen in op te bergen denk ik, ik ga mij er alvast in de toekomst ook eentje aanschaffen.

  http://sapphiresanddiamonds.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk die opbergdoosjes!
  Zelf heb ik echt heel veel make-up, en ik ben echt op zoek naar iets waar ik het in kan opbergen.
  Hier kan ik echt wat mee.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel handig en leuk. Wauw ik dacht eerst dat het jou stash was haha! Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wauw erg leuk om te zien vooral van die opberg laadjes zijn echt tof
  liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het ziet er echt heel cute uit, als je het in allemaal bakjes enz. hebt. Zelf heb ik vrij weinig make-up, dus ik prop alles gewoon in een lade >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik dacht even dat het jouw stash was allemaal! Haha dan zou je echt wel heel veel hebben, maar leuke dingen ! Ik heb potloden en eyeliners enzo in een leuk theekopje en de rest gewoon in een mandje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke post! Ik had eerst ook de Alex kast van Ikea maar ben overgestapt naar de Malm, met klikbare bestekbakken van de Xenos en Blokker erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ziet er goed uit :)
  Mijn spul ligt altijd all over the place haha!
  xx

  http://yearsof-ourlives.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. foto 3 is sowieso van essiebutton, die foto is haar oma

  BeantwoordenVerwijderen