Personal // Holiday in Alanya

By | 18:23 14 comments
Als eerste maar weer mijn excuses voor de weinig updates, de hele vakantie ben ik aan het werk geweest en daardoor geen tijd en inspiratie om te bloggen. Ik wil graag artikelen van kwaliteit leveren natuurlijk. Nu ben ik ook weer een druk leven in gegaan, met 32 uren stage in de week, een schooldag en daarnaast nog mijn bijbaantje. Ik ben dus bang dat ik de komende tijd ook niet veel artikelen zal kunnen schrijven, dat vind ik erg jammer want ik hou natuurlijk ontzettend van het bloggen. Misschien kunnen jullie wel aangeven wat jullie graag willen lezen op mijn blog en dan kan ik mijn best doen om op zondag een paar artikelen te maken voor de week. 

Tussen het vele werken in de vakantie en het beginnen aan mijn stage ben ik ook nog heerlijk op vakantie geweest! Samen met één van mijn beste vriendinnen ben ik 15 dagen in Turkije, Alanya geweest. En we hebben allebei de vakantie van ons leven gehad! Ik heb nog nooit zo'n heerlijke vakantie gehad! Doordat je maar met zijn tweeën bent hoef je niet met veel mensen rekening te houden en kan je je makkelijker aan elkaar aanpassen.


 Toen we op 11 augustus na 9 uren reizen waren aangekomen in ons apartement was dit ons uitzicht. We zaten in Oba, wat vlak naast Alanya ligt en het weer was super! Elke dag rond de 40 graden.
Hoewel we veel luie dagen bij het zwembad en het strand hebben gehad, hebben we ook ontzettend veel van Alanya gezien. En wat is het daar prachtig! 
In de bergen is het uitzicht ongelofelijk en het is verbazingwekkend hoe snel je al hoog in de bergen zit. In de bergen zijn veel Dim Cay's te vinden, hier zijn we dan ook wel vier keer geweest. De Dim Cay is een plek waar je op een soort drijvende vlot kunt zitten, het water er onder komt uit de bergen en is rond de 5 graden, wat ontzettend koud is, vooral door het grote verschil in temperatuur.
Dim Cay

Ook hebben we bijna elke avond heerlijk ergens gegeten, het eten is daar heel goedkoop. Samen eet je al voor zo'n 60 lira, wat ongeveer 20 euro is. Op een avond hebben we ergens in de bergen bij een restaurant gezeten en daar waren we drie uren lang onder de indruk van het uitzicht, op de foto kan je het nooit zo zien hoe ik het daar heb gezien, het was adembenemend!
De laatste dag bedachten we dat het leuk zou zijn om zelf een jeep te huren, maar dit gaat bij ons nooit normaal. We hadden wat jongens daar leren kennen en rond vier uur hadden we hen opgepikt. De jeep reed zo nu en dan al een beetje vreemd, maar met vijf personen er in kon hij de helling niet meer op komen en stonden we met een rokende motor bovenop de helling. De man van het verhuurbedrijf heeft ons daar weg moeten halen. Op dat moment was het vervelend, we hebben denk ik wel bijna twee uur daar staan wachten. Achteraf konden we er al heel snel om lachen!
Natuurlijk hebben we ook ontzettend veel gestapt! Of nouja, we hadden eigenlijk onze vaste bar waar het elke avond supergezellig was en waar we veel mensen uit verschillende landen hebben leren kennen. Van de 14 avonden zijn we er maar twee of drie bij het appartement gebleven. We waren vaak pas terug als de zon al weer opkwam.
 Allebei zijn we echt verliefd geworden op Alanya! Volgend jaar gaan we hoogstwaarschijnlijk terug, maar dan nog langer. Ik ben nu een dikke week terug en ik heb nog ontzettende heimwee, hetzelfde geldt voor mijn vriendin. We willen zooo graag terug!

Wie van jullie is wel eens in Alanya geweest? Ik hoor zulke verschillende dingen van mensen, of je vindt het geweldig of je vindt het vreselijk. Nou wij vonden het meer dan geweldig!!

14 opmerkingen : Leave Your Comments

 1. Ik ben nog nooit in Alanya geweest, maar op de foto's te zien was het er leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk overzicht! Ik ben ook net een paar dagen terug van een vakantie in Alanya en leuk om herkenbare dingen te zien;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat lekker zo'n vakantie in Turkije! Jullie lijken trouwens best veel op elkaar! Leuke foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er als een gezellig tijd uit! Ik ben ook weleens in Alanya geweest, heb het daar toen ook heel erg naar mijn zin gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb je heerlijk op instagram gevolgd ziet er allemaal super uit liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er onwijs leuk uit, een keertje er naar toe gaan lijkt mij niet verkeerd ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk zomerse foto's, ziet er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alanya is altijd goed om naartoe te gaan! Ik ben er ook een keer geweest en is echt een heerlijke bestemming voor een zonvakantie. Leuke foto's heb je gemaakt en jeetje wat lijken jullie op elkaar x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een onwijs leuke foto's allemaal. Het ziet er heerlijk uit. Kan me voorstellen dat je terug wil! Ben er zelf nog nooit geweest maar wil er wel heel graag een keer naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk :-D Turkije is echt leuk!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's! Ook de bergen zien er heel mooi uit. Ik wil een keer naar Turkije, maar niet zo zeer naar Alanya, omdat ik niet zo van het constante zonnen en het uitgaan ben. Maar toch, lijkt me een al inclusive voor een keertje ook best leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige foto's! Ziet er echt geweldig uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik snap wel dat je het leuk vind, ik ben er ook wel iets van 12312412 keer geweest.. Op een gegeven moment kan het gewoon niet meer, de laatste keer was echt een draaaama. We hebben nu een huisje in turkije aan het strand (helemaal links van Turkije) en nu gaan we altijd daar heen :) Wel leuke foto's! Trouwens ik lees dit artikel nu pas omdat ik door je instagram feed ging en zag dat je er een artikel over had geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen