Dupe alert // Mac RiRi Heaux & Mac D for Danger

By | 19:37 14 comments
Voor de dames die al eeuwen op zoek zijn naar MAC RiRi Heaux lipstick, stop searching! In Amerika is MAC al uit met de nieuwe permanente matte collectie. Hier zit een bijna exacte dupe bij van de zeldzame Heaux! En stiekem kan ik je verklappen dat ik D for Danger nog fijner vind ook.
 Voor degene die de kleur Heaux niet kennen: Deze kwam uit met de RiRi hearts Mac collectie in 2013, een prachtige kleur die velen helaas niet konden bemachtigen en nu superzeldzaam (en duur!). Heaux wordt beschreven als een matte berry kleur met een retro matte finish. Deze finish kennen we ook van Flat Out Faboulous, Relentlessly red, etc.
 Maar MAC komt uit met een nieuwe permanente matte collectie. In Amerika is deze zelfs al uit en daarom dat ik hem dus ook al heb. D for Danger uit deze nieuwe collectie schijnt een dupe te zijn voor Heaux en bij deze vergelijk ik ze voor jullie. 

D for Danger wordt beschreven als een baksteen rood. Eigenlijk is het net als Heaux een rode berry kleur. D for Danger heeft een matte finish terwijl Heaux een retro matte finish heeft. Voor degene die hier nog niet bekend mee zijn; matte voelt een beetje droog aan op je lippen en geeft dus een matte uitstraling, retro matte is nog net iets droger en kan velletjes daardoor ook meer accentueren.

Links: D for Danger Rechts: Heaux

Links: Heaux Rechts: D for danger
 De swatches. De kleur komt echt heel erg dicht bij elkaar, eigenlijk zie ik qua kleur helemaal geen verschil. Wel is Heaux veel stroefer en brengt hij wat 'patchy' aan. zeker als je (zoals mij) al wat droge lippen hebt. Scrubben is zeker een aanrader voor je een retro matte lipstick gebruikt.
D for Danger is een matte, maar brengt gelijk veel fijner en gelijkmatiger aan dan Heaux. Ook voelt hij helemaal niet droog aan op mijn lippen. Stiekem vind ik D for Danger hierdoor veel fijner, aangezien ik chronisch droge lippen heb.

Heaux
D for Danger
Op mijn lippen zie je dat Heaux iets meer velletjes accentueert en dat het lijkt alsof D for Danger glans bevat. Beide zijn ze zeker matte, alleen is Heaux meer uitdrogend dan D for Danger.

De nieuwe matte collectie is rond september verkrijgbaar in Nederland.

14 opmerkingen : Leave Your Comments

 1. Op de foto zie ik helemaal geen verschil :D Goed om te weten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ziet geen verschil!! Hij is prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow gewoon een tweeling! Staat je ook goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw super goede dupe ik zie geen verschil. Kan niet wachten tot dat de matte lipsticks hier uitkomen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Qua kleur zie ik helemaal geen verschil inderdaad. Beter dat D is for Danger ook minder uitdroogd, zo zie je maar, haha. Staat je goed trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje het lijkt echt op elkaar! Het is wel een hele mooie tint :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ooeh wow ze lijken echt op elkaar
  zo mooi

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is inderdaad een hele goede dupe!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede dupe! Ik zag trouwens dat er in de MAC Veluxe A Trois collectie een lipstick zit met de naam Heaux.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie echt geen verschil! Staat je erg mooi! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zijn inderdaad hetzelfde!
  Mooi artikel!
  Liefs Sara

  BeantwoordenVerwijderen